Bug 9970 - MRE-3.0.3 installation fails on OSX 10.6.8
Summary: MRE-3.0.3 installation fails on OSX 10.6.8
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: packaging ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Duncan Mak
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-01 05:07 UTC by Claus Joergensen
Modified: 2017-05-16 22:15 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Claus Joergensen 2013-02-01 05:07:56 UTC
The installation of the MonoFramework-MRE-3.0.3.macos10.xamarin.x86.dmg on a Mac OSX 10.6.8 fails, console log included below. I am running the install as admin. I checked the files, and they are copied ok to /Library/Frameworks/Mono.framework. The post flight script seem to fail, according to the log. I have tried the installer on a Mac OSX 10.7.5, which seems to work ok (on that machine I already had the MDK and MonoDevelop installed, so perhaps that is not a very good test after all).

Console log:

31/1/13 9:24:13 AM  Installer[2743] Running OS Build: Mac OS X 10.6.8 (10K549)
31/1/13 9:24:13 AM  Installer[2743] Mono Framework MRE 3.0.3  Installation Log
31/1/13 9:24:13 AM  Installer[2743] Opened from: /users/Gudrun/Downloads/MonoFramework-MRE-3.0.3.macos10.xamarin.x86.pkg
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] ================================================================================
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] User picked Standard Install
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] Choices selected for installation:
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743]         Opdater: "Mono Framework MRE 3.0.3"
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] ================================================================================
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] Configuring volume "Macintosh HD"
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] Free space on "Macintosh HD": 183.54 GB (183537287168 bytes).
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] Create temporary directory "/var/folders/+Q/+QUGQto3GCe4CpCdwEgzfk+++TI/-Tmp-//Install.274360lvOL"
31/1/13 9:24:44 AM  Installer[2743] IFPKInstallElement (1 packages)
31/1/13 9:24:44 AM  installd[2753]  PackageKit: ----- Begin install -----
31/1/13 9:24:57 AM  installd[2753]  PackageKit: *** launch path not accessible
31/1/13 9:24:57 AM  installd[2753]  PackageKit: Install Failed: PKG: post-flight scripts for "com.ximian.mono-3.0.3"
Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=112 UserInfo=0x100178630 "An error occurred while running scripts from the package “MonoFramework-MRE-3.0.3.macos10.xamarin.x86.pkg”." {
    NSFilePath = "./postflight";
    NSLocalizedDescription = "An error occurred while running scripts from the package \U201cMonoFramework-MRE-3.0.3.macos10.xamarin.x86.pkg\U201d.";
    NSURL = "file://localhost/users/Gudrun/Downloads/MonoFramework-MRE-3.0.3.macos10.xamarin.x86.pkg";
    PKInstallPackageIdentifier = "com.ximian.mono-3.0.3";
}
31/1/13 9:24:58 AM  Installer[2743] Install failed: Der opstod en ukendt fejl i installeringsprogrammet, hvorefter installeringen mislykkedes. Kontakt softwareproducenten for at få hjælp.
31/1/13 9:24:58 AM  Installer[2743] IFDInstallController 207F30 state = 7
31/1/13 9:24:58 AM  Installer[2743] Displaying 'Install Failed' UI.
31/1/13 9:24:58 AM  Installer[2743] 'Install Failed' UI displayed message:'Der opstod en ukendt fejl i installeringsprogrammet, hvorefter installeringen mislykkedes. Kontakt softwareproducenten for at få hjælp.'.
31/1/13 9:24:58 AM  Installer[2743] Der opstod en ukendt fejl i installeringsprogrammet, hvorefter installeringen mislykkedes. Kontakt softwareproducenten for at få hjælp.
Comment 1 Alexander Köplinger [MSFT] 2017-05-16 22:15:51 UTC
Closing, I assume this was fixed in the meantime :)