Bug 985 - Code completion does not exist for local properties when typing in the constructor of the class.
Summary: Code completion does not exist for local properties when typing in the constr...
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: C# Binding ()
Version: 2.8 Beta 2
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- major
Target Milestone: ---
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-09-22 06:01 UTC by Na'Tosha Bard
Modified: 2011-09-27 10:43 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Repro project. Open and follow instructions in the comments in the constructor. (3.21 KB, application/x-tar-gz)
2011-09-22 06:01 UTC, Na'Tosha Bard
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Na'Tosha Bard 2011-09-22 06:01:03 UTC
Created attachment 466 [details]
Repro project.  Open and follow instructions in the comments in the constructor.

When working on the constructor of a class, there is no code completion for accessing any properties of that same class.  Sometimes typing "this." first works around the problem, but not always (it does not for me in the repro case I attached).

Please see repro project.
Comment 1 Chris Hardy [MSFT] 2011-09-23 17:17:05 UTC
I get the same issue when working inside two if statements - if a new variable is being declared, it breaks the code completion. Video here - http://screencast.com/t/hdYbpqCRSjXo (Using MonoDevelop 2.8 beta 3)
Comment 2 Mike Krüger 2011-09-26 08:05:36 UTC
the 1st one is no bug - the property is not accessible in that context.

Try to make the property static & it will work or access it from a non static method.


@Chris: can't repro that one with 2.8 - is however something we had in 2.6. But anyways unrelated to the reported one. Try to look it the navigation bar - does it loose the current method when that happens ? This is always an indicator that code completion now will fail.

I could need the project where that fails with 2.8 btw. or a use case ([ike the project in that report).
Comment 3 Chris Hardy [MSFT] 2011-09-27 10:43:10 UTC
@Mike

I have filed this as a different bug for clarity - http://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=1076