Bug 9819 - the target application may have exited
Summary: the target application may have exited
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 6.1.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-01-28 07:06 UTC by Alan Yin
Modified: 2013-01-31 09:23 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Alan Yin 2013-01-28 07:06:45 UTC
Hi:
I am developing a game with MonoTouch.
when I set breakpoint,there is an error:the onnection with the debugger has been lost.the target application may have exited.................
then,the application exit!!!!! the console print none.....no any exception....
if I don't set breakpoint,the application exit when I wanna create a new thread.
oh my god 
anyone can help me?
thanx in advance
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-28 07:10:38 UTC
Can you get the console output and any crash reports as described here: http://rolfkvinge.blogspot.com.es/2012/04/native-crashes-in-monotouch.html
Comment 2 Alan Yin 2013-01-28 07:19:48 UTC
sorry,I can't visit the link:http://rolfkvinge.blogspot.com.es/2012/04/native-crashes-in-monotouch.html
because the website is blocked......

can u give me some tips about how to get the console output and some crash reports.
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-28 07:29:20 UTC
Are you debugging in the simulator or on a device?
Comment 4 Alan Yin 2013-01-28 07:30:05 UTC
I am debugging in the simulator
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-28 07:33:49 UTC
Then open the Console app (Applications -> Utilities -> Console), go to System Log Queries / All Messages and get anything printed there when the app exits.
Comment 6 Alan Yin 2013-01-28 07:51:48 UTC
I did as u said, the output is :
com.apple.message.domain:com.apple.crashreporter.writereport.crash
com.apple.message.signature:HelloWorld_iphone
com.apple.message.signature2:UNBUNDLED|||???()???
com.apple.message.signature3:0D13C8D117DFBB5165C5462B1943E038
com.apple.message:NO
com.apple.message.summarize:YES



do u mean this?

waiting for your reply.  thanx
Comment 7 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-28 08:00:45 UTC
Here's a screenshot of the Console app: http://screencast.com/t/xHRC5cy198J - can you see this?
Comment 8 Alan Yin 2013-01-28 08:07:45 UTC
yeah, I can see it!
do u mean I make a screenshot?
Comment 9 Alan Yin 2013-01-28 08:09:20 UTC
this is my screenshot:
http://www.screencast.com/t/u5RBaTVQ4Yqz
Comment 10 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-28 08:24:35 UTC
Was that screenshot taken just after your app exited (and is your app named 'StarMonoIOSU)?
Comment 11 Alan Yin 2013-01-28 08:31:56 UTC
yes, and my app named StarMonoIOSUc

I have a sample app,it is 20M,and I can send it to u
Comment 12 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-28 08:35:44 UTC
That would probably be the easiest - and please use dropbox (or a similar service), since neither bugzilla nor our email accounts will allow a 20mb attachment.
Comment 13 Alan Yin 2013-01-28 22:07:37 UTC
ah....perhaps I am wrong yesterday
I found the crash report
http://www.screencast.com/t/daE3zOutvX   this is the screenshot
http://www.screencast.com/t/DQjyYofjzx   this is the crash report
waiting for your reply!  thanx
Comment 14 Alan Yin 2013-01-28 22:26:58 UTC
http://www.screencast.com/t/p2czGD6r0
this is my sample app, but there is some Chinese text......the chinese text is not ours,so we can't convert it to English...
Comment 15 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-29 08:57:38 UTC
You're using a third-party library which is handling signals (there is a method in the third-party library named 'mySignalHandler', which appears to be handling signals - at least it shows up in the crash reports for me).

The problem is that MonoTouch also uses/handles signals, and it is very likely that the third-party library is interfering with MonoTouch in this regard.

I would ask the third-party library provider if it's possible to disable their signal handler, or if they actually need it (in which case I'd have to know exactly why they need it and how they're using signals in order to come up with a possible solution).
Comment 16 Alan Yin 2013-01-30 00:24:13 UTC
thank u very much. We are trying to connect the third-party library provider.
Comment 17 Alan Yin 2013-01-30 04:23:58 UTC
we try many times.....
We found that:
if we create an .a project,we can't start new thread!
if we don't create .a project,everything will be fine!

but we had to create an .a project,so .....
why?
thanx in advance!
Comment 18 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-30 05:15:01 UTC
I don't understand what you mean by "create an .a project" - you mean you created a project in Xcode and then linked with it in your MonoTouch project?
Comment 19 Alan Yin 2013-01-30 06:23:06 UTC
yes, I mean that I created a project in XCode and then binding with it in my MonoTouch project
Comment 20 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-30 07:01:07 UTC
Can you attach both the xcode project and the monotouch project then, so I can see the source code for both?
Comment 21 Alan Yin 2013-01-30 07:49:30 UTC
http://www.screencast.com/t/YmAPF7o8K
this is our xcode project
Comment 22 Alan Yin 2013-01-30 07:53:16 UTC
http://www.screencast.com/t/p2czGD6r0
this is our mono project
Comment 23 Alan Yin 2013-01-30 22:52:15 UTC
hi,this is our third-party library provider's code:
code1
http://www.screencast.com/t/Mh5bkgava2A
code2
http://www.screencast.com/t/ZulIUlHaU
code3
http://www.screencast.com/t/jt9oM9uYx
code4
http://www.screencast.com/t/RFwywRPu

hope it helpul to u
thanx,waiting for your reply
Comment 24 Alan Yin 2013-01-31 03:43:16 UTC
thanx a lot!
you are very very right!
We have asked our third-party provider disable signal, then  everything is right!!

Thanks again!
Comment 25 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-01-31 09:23:05 UTC
I'm glad it works for you now!