Bug 8827 - addin must pass --debug for Debug builds
Summary: addin must pass --debug for Debug builds
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Mac Add-in ()
Version: 4.0.8
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Aaron Bockover [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-12-06 17:48 UTC by Sebastien Pouliot
Modified: 2013-06-04 11:53 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Sebastien Pouliot 2012-12-06 17:48:54 UTC
The XamMac addin must pass --debug for Debug builds otherwise driver.m won't be compiled with debugging support - which means including the mono runtime won't allow debugging.

Note that debugging (w/included runtime) is not working now, ref: #8268

A workaround is to provide "--debug" in the extra arguments of the advanced tab.
Comment 1 Miguel de Icaza [MSFT] 2012-12-07 13:25:21 UTC
Perhaps we should always have debuggin support in there?

What do we save by not having the debugging feature?
Comment 2 Sebastien Pouliot 2012-12-07 14:12:57 UTC
As far as tooling goes we compile just a bit more code (in driver.m). 

OTOH that code call inside the mono runtime to initialize debugging, so it means opening sockets, loading debugging symbols... which takes extra time/memory (never looked how much).
Comment 3 Miguel de Icaza [MSFT] 2012-12-10 14:59:41 UTC
So yes, we need to pass --debug on Debug configs.
Comment 4 Aaron Bockover [MSFT] 2012-12-10 15:09:04 UTC
Looks like Jeff already fixed this: https://github.com/xamarin/md-addins/commit/e54fb52fb344f9e92f538a2a406090597446d66b