Bug 8648 - Error 2804 when installing MonoDevelop
Summary: Error 2804 when installing MonoDevelop
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 3.0.x
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-11-28 21:12 UTC by dimabal10000
Modified: 2013-12-05 18:36 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description dimabal10000 2012-11-28 21:12:29 UTC
When i try to install MonoDevelop i get this error - error code 2804
Comment 1 PJ 2012-11-29 00:03:33 UTC
Hey there dimabal10000,

I have a few avenues of exploration for getting to the bottom of this.

1)
The error you are experiencing looks like an a standard Windows Installer error and comes with a message that reads like this:

"2804
On activation of the control [3] on dialog [2] CMsiDialog failed to evaluate the condition [3]."

If possible (and if I'm on the right track with this - let me know!), please send the full text of the error message. Any other steps or screenshots would be useful as well.

2)
If you are running the installation from the MonoDevelop Updater, you could provide the updater log. It will be at a path that looks like:

C:\Users\pjthebeaman\AppData\Local\MonoDevelop-3.0\Logs\updater.log

Additionally, you can try installing from the standalone installer instead - http://download.xamarin.com/monodevelop/Windows/MonoDevelop-3.0.6.msi

3) 
If you experience the same problem when running the .msi installer (or you have been using it the entire time) it would be very helpful if you could send the log of the installation. The log can be retrieved by running the installer from the command line (cmd.exe) with these steps:

1. Download the standalone installer from the link provided under 2) above.
2. Run cmd.exe from the start menu
3. change the current directory to the location of the installer. eg:
    cd C:\Users\pjthebeaman\Downloads\
4. Run msiexec using the following command:
    msiexec /i MonoDevelop-3.0.6.msi /lv package.log
5. Proceed through the installation.

After you experience the error and close the installer, please send the package.log that was output.

Thanks for the help figuring it out.

PS. Why you put it into Android Designer?
Comment 2 PJ 2013-11-19 17:05:58 UTC
This bug has been in the NEEDINFO state with no changes for the last 90 days. Can we put this back into the NEW or CONFIRMED state, or are we still awaiting response?

If there is no change in the status of this bug over the next two weeks, this bug will be marked as NORESPONSE.
Comment 3 PJ 2013-12-05 18:36:26 UTC
This bug has not been changed from the NEEDINFO state since my previous comment, marking as RESOLVED NORESPONSE.

Please feel free to REOPEN this bug at any time if you are still experiencing the issue. Please add the requested information and set the bug back to the NEW (or CONFIRMED) state.