Bug 855 - Crashing without error log during HttpWebRequest
Summary: Crashing without error log during HttpWebRequest
Status: CLOSED FIXED
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: BCL Class Libraries ()
Version: 1.0
Hardware: PC Windows
: High critical
Target Milestone: ---
Assignee: lindsey.driscoll
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-09-16 10:00 UTC by Milos
Modified: 2012-01-06 17:30 UTC (History)
9 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Samples demonstrating the problem. (33.23 KB, application/zip)
2011-09-16 10:00 UTC, Milos
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
CLOSED FIXED

Description Milos 2011-09-16 10:00:54 UTC
Created attachment 399 [details]
Samples demonstrating the problem.

Using HttpWebRequest to POST some data to a server randomly cause application dies without any error information in the log.

The crash occurs sooner when app allocates more memory.


Steps to reproduce:
1. Build and deploy NTLMServer project.
2. Open Android client (NTLMClient/Android).
3. Modify source code to provide correct url path and credentials:
   Activity1.cs - lines 61 and 65
4. Build, deploy and run client app.


Client tries 100 times to send and receive some data to/from server. When I was testing application dies in 1-20 tries. Tested with the same result on HTC Desire, Nexus S and Asus Eee Pad (Transformer).


Attached sample is a little bit modified sample from the Bug 230 (just the client is modified).
Comment 3 PJ 2012-01-06 17:13:05 UTC
Heyo. Am actually starting to run this now. I did a quick run through yesterday on MacOS and it completed with no issues, but wanted to get the verify done on a windows machine before updating here. Will have a new verification in a few.
Comment 4 PJ 2012-01-06 17:30:31 UTC
Successfully ran through 100 iterations. Verified as fixed on:
Windows 7
MonoDevelop 2.8.5.1
MonoforAndroid 4.0.1

Closing as fix is in production.