Bug 7984 - For the application Sound, when the user click on Start recording button, while the recording is playing, it says error preparing and the application freezes.
Summary: For the application Sound, when the user click on Start recording button, whi...
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Samples ()
Version: 6.0.x
Hardware: Macintosh All
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-10-25 07:51 UTC by Jatin
Modified: 2014-01-07 12:53 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Jatin 2012-10-25 07:51:00 UTC
Steps to reproduce:
1. Open the application 'Sound'
2. Debug/Run the application.
3. Click on the Start Recording button.
4. After sometime click on Stop Recording button.
5. Now click on Play Recorded Sound button.
6. Now while the recorded sound is getting played, again click on the Start Recording button.
7. Observe that it says Error Preparing and the application freezes.  

Actual result: For the application Sound, when click on the Start recording button, while the recording is getting played, it does not start the recording and the application freezes.

Expected result: For the application Sound, when click on the Start recording button, when the recording is getting played, it should always start the recording.

Supplement information:
iOS Device logs: https://gist.github.com/3952128
MD Logs: https://gist.github.com/3952161

We are not able to provide any other log as the application does not crash or throw any exception.

Environment information:
All Mac
MD 3.0.5 e159cf083bd327933166819d94245298898d6e3d
MT 6.0.5 3821681a8a937617387f076c5749227ea7fe7413
Mono 2.10.9_11 Stable

Sample information:
Master - xamarin-monotouch-samples-33efa2f

Device information:
iPAD with iOS 5.1
iPad with iOS 6.0 GM Seed

Regression status: Not a regression, as this exists with the Stable version of the installers as well.
Comment 1 Jatin 2012-10-25 07:54:53 UTC
An update to the above issue:

This is working fine on simulator.
Comment 2 Jatin 2013-04-08 09:25:01 UTC
An update to the above issue:

Today with the latest builds:

MT 6.3.3.2
XS 4.0.3.13
Mono 3.0.8

And now we have observed that this issue is appearing on the device:

iPod with iOS 6.0

However, on the device:

iPad with iOS 6.0.1 and iPhone with iOS 5.1.1 it is working fine.
Comment 3 GouriKumari 2014-01-07 12:53:00 UTC
I couldn't reproduce the issue with the following environment:

Test Env:
Xamarin Studio
Version 4.3.0 (build 52)
Installation UUID: 5ed3a124-4b77-4c6f-beb9-c830fd815e2a
Runtime:
	Mono 3.2.5 ((no/964e8f0)
	GTK+ 2.24.20 theme: Raleigh
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 302050000

Apple Developer Tools
Xcode 5.0.1 (3335.23)
Build 5A2053

Xamarin.iOS
Version: 7.0.6.166 (Enterprise Edition)
Hash: eac7b15
Branch: 
Build date: 2013-16-12 16:06:53-0500


Device info: iPad 7.0.3, iPodTouch 5 gen 7.0.2, iPad 6.0