Bug 7621 - MEF get exported value after batch composition fails (with a terrible error message)
Summary: MEF get exported value after batch composition fails (with a terrible error m...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: System ()
Version: 2.10.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-10-03 11:45 UTC by Chris Hamons
Modified: 2012-10-04 06:57 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Chris Hamons 2012-10-03 11:45:04 UTC
This code fails to run. 

	public interface IFoo
	{
	}
	
	public class Foo : IFoo
	{
	}

	class MainClass
	{
		public static void Main (string[] args)
		{
			var catalog = new AggregateCatalog();
			var container = new CompositionContainer(catalog);
			CompositionBatch batch = new CompositionBatch();
			batch.AddExportedValue<IFoo>(new Foo());
			container.Compose(batch);
			IFoo foo = container.GetExportedValue<IFoo>();
		}
	}

And on top of that, the exception given is less than helpful...

System.Resources.MissingManifestResourceException has been thrown
Could not find any resources appropriate for the specified culture or the neutral culture.  Make sure "Microsoft.Internal.Strings.resources" was correctly embedded or linked into assembly "System.ComponentModel.Composition" at compile time, or that all the satellite assemblies required are loadable and fully signed.
Comment 1 Marek Safar 2012-10-04 06:57:57 UTC
Already fixed in Mono 2.11