Bug 7572 - MT0000: Unexpected error when building with 6.0.2
Summary: MT0000: Unexpected error when building with 6.0.2
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Tools ()
Version: 6.0.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-10-01 13:28 UTC by David Merriman
Modified: 2013-12-05 18:35 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description David Merriman 2012-10-01 13:28:24 UTC
I recently updated to 6.0.2, and my application no longer builds.  I get the following error message:

error MT0000: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at MonoTouch.Registrar.TypeSystemDescriptor.ProcessType (Mono.Cecil.TypeDefinition type) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Registrar.TypeSystemDescriptor.ProcessAssembly (Mono.Cecil.AssemblyDefinition assembly) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Registrar.TypeSystemDescriptor.Process (IEnumerable`1 assemblies) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Registrar.TypeSystemDescriptor.Describe (IEnumerable`1 assemblies) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Registrar.Generate (System.Collections.Generic.List`1 list, MonoTouch.Tuner.MonoTouchResolver resolver) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.RunRegistrar (System.Collections.Generic.List`1 assemblies, System.String assemblies_path, System.String output_dir) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.CompileToNative (System.String user_gcc_flags, System.Collections.Generic.List`1 assemblies, IList`1 inputs) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.Main2 (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 

I know the stack trace is fairly useless as is, but I don't know what flags to pass the compiler to improve it.
Comment 1 Sebastien Pouliot 2012-10-01 13:48:34 UTC
If this was working in 6.0.1 then it's likely fixed in 6.0.3 (beta channel) since the MT4112 error [1] was changed to a more general [2] warning.

[1] which is likely what was about to be reported (the only registrar change in 6.0.2)
[2] which should not cause a NRE

c.c. Rolf
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2012-10-01 19:09:41 UTC
David, can you try 6.0.3 from the beta channel to see if it works for you?
Comment 3 PJ 2013-11-19 17:05:22 UTC
This bug has been in the NEEDINFO state with no changes for the last 90 days. Can we put this back into the NEW or CONFIRMED state, or are we still awaiting response?

If there is no change in the status of this bug over the next two weeks, this bug will be marked as NORESPONSE.
Comment 4 PJ 2013-12-05 18:35:41 UTC
This bug has not been changed from the NEEDINFO state since my previous comment, marking as RESOLVED NORESPONSE.

Please feel free to REOPEN this bug at any time if you are still experiencing the issue. Please add the requested information and set the bug back to the NEW (or CONFIRMED) state.