Bug 73 - build instruction or package dependency is broken to build MD on Windows
Summary: build instruction or package dependency is broken to build MD on Windows
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 2.6 Beta 2
Hardware: PC Windows
: --- enhancement
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-07-26 16:09 UTC by Atsushi Eno
Modified: 2011-11-15 12:11 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
sshot for the build failure. (186.57 KB, image/png)
2011-07-26 16:09 UTC, Atsushi Eno
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Atsushi Eno 2011-07-26 16:09:40 UTC
Created attachment 19 [details]
sshot for the build failure.

apart from bug #63 which can be workarounded by removing build/AddIns/MacPlatform.dll*, I still cannot build MD on Windows (2.6 branch) due to the missing assembly dependency (namely Mono.Addins.dll). It seems the dependency assemblies, which is described as "Mono libraries package" on http://monodevelop.com/Developers/Building_MonoDevelop#Windows, are not in the correct place or the deps must be up to date.

Attached sshot for build failure in full Window.
Comment 1 Lluis Sanchez 2011-08-16 04:11:47 UTC
Do you have the correct path in the registry key HKLM\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\AssemblyFolders\MonoLibraries ?
Comment 2 Atsushi Eno 2011-08-16 22:33:43 UTC
Yes or No, HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\AssemblyFolders\MonoLibraries points to C:\Program Files (x86)\MonoLibraries\2.6 which does exist (as I live in 64bit windows land).
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2011-11-15 12:11:39 UTC
MD wasn't finding assemblies from assembly folders. I fixed this some months ago. Please re-open if it's still broken.