Bug 7282 - debugging using monodevelop/visualstudio is removing and re-installing the application on device
Summary: debugging using monodevelop/visualstudio is removing and re-installing the ap...
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Tools and Addins ()
Version: 4.2.x
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-09-18 18:51 UTC by tej mannava
Modified: 2013-12-05 18:35 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description tej mannava 2012-09-18 18:51:24 UTC
Hi,

After installing the new update 3.0.4.6 for Monodevelop when I try to debug my Android application using Monodevelop/VisualStudio it is uninstalling the application completely from the device and re-installing it again.
As a result it is taking a longtime for debugging especially if the application has a sqllite database.

I am not sure if this is a bug in the new update or if it is done intentionally.
If it is not a bug are there any configuration settings that will allow us to only update the application but not remove it completely from the device while debugging.

Regards
Tej
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-09-20 16:06:44 UTC
What version of Mono for Android do you have? What Android version is your device running?
Comment 2 tej mannava 2012-09-20 16:19:16 UTC
Mono for Android version 4.2.5.
Android version 3.2

Regards
Tej
Comment 3 PJ 2013-11-19 17:04:58 UTC
This bug has been in the NEEDINFO state with no changes for the last 90 days. Can we put this back into the NEW or CONFIRMED state, or are we still awaiting response?

If there is no change in the status of this bug over the next two weeks, this bug will be marked as NORESPONSE.
Comment 4 PJ 2013-12-05 18:35:12 UTC
This bug has not been changed from the NEEDINFO state since my previous comment, marking as RESOLVED NORESPONSE.

Please feel free to REOPEN this bug at any time if you are still experiencing the issue. Please add the requested information and set the bug back to the NEW (or CONFIRMED) state.