Bug 6728 - [Designer] VS Designer display doesn't update correctly when changing API levels or device screen size
Summary: [Designer] VS Designer display doesn't update correctly when changing API lev...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-28 18:25 UTC by Peter Collins
Modified: 2016-08-03 15:23 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Peter Collins 2012-08-28 18:25:38 UTC
The MFA UI Designer for VS does not seem to be updating its display properly when changing API level, orientation, and screen size. Saving the axml file, closing it, and opening it again causes the display to update. Also, popping the axml designer window out of the toolbar causes the display to update. Changing a property in the actual xml code and saving that change only occasionally causes the designer display to update.

I was unable to reproduce any designer update issues in MFA 4.2.1, it is a recent issue.

Screen Casts:
VS 2010: http://screencast.com/t/Z4B8Jxml
VS 2012: http://screencast.com/t/UNvNgU5yia

Another strange bug is shown in the following youtube video, which shows the spinner widget not displaying correctly. I was able to repro this spinner issue, the widget display only seems to be broken for the ICS previewer.

http://www.youtube.com/watch?v=jOrvfKBNGV0


Environment Details:
win7x64 VM on OSX Mountain Lion host
VS 2012 & VS 2010
MFA 4.2.4 & MFA 4.2.5.114017294
Comment 1 Lluis Sanchez 2012-09-07 02:17:06 UTC
Fixed in MD 3.0.4.5