Bug 6724 - "Step over properties and operators" steps over method call that passes property value as arg
Summary: "Step over properties and operators" steps over method call that passes prope...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Debugger ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: Low normal
Target Milestone: ---
Assignee: Zoltan Varga
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-28 15:17 UTC by Alex Corrado [MSFT]
Modified: 2015-01-07 11:27 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Testcase (4.57 KB, application/zip)
2012-08-28 15:17 UTC, Alex Corrado [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Alex Corrado [MSFT] 2012-08-28 15:17:42 UTC
Created attachment 2422 [details]
Testcase

When the "Step over properties and operators" option is set in the MonoDevelop Debugger preferences, the debugger incorrectly steps over a method call that takes the value of a property as an argument.

To reproduce with the attached testcase, set a breakpoint on the call to M3 in both M1 and M2. Notice that even when you choose Step Into, the debugger steps over the call to M3 in M1, but works correctly in M2. Disabling the "Step over properties and operators" option causes the debugger to work as expected on both.

Tested with:

+ MonoDevelop 3.0.4.3 and latest master (2220fc0)
+ Mono 2.10.10 build from wrench (4b9e7ca)
Comment 1 Zoltan Varga 2015-01-07 11:27:26 UTC
This works now.