Bug 6563 - Compiling with /sdk:4 and /r:...System.dll fails with "An assembly with the same identity ... has already been imported"
Summary: Compiling with /sdk:4 and /r:...System.dll fails with "An assembly with the s...
Status: RESOLVED FEATURE
Alias: None
Product: Compilers
Classification: Mono
Component: C# ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Marek Safar
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-16 14:17 UTC by Joe
Modified: 2012-09-05 01:10 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FEATURE

Description Joe 2012-08-16 14:17:41 UTC
Compiling such as:
mcs /sdk:4 /r:...System.dll SomeFile.cs

fails with "An assembly with the same identity `System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' has already been imported"

Removing the /sdk:4 allows it to continue.

Mono 2.11.3 and 2.10.8.
Comment 1 Marek Safar 2012-09-04 08:03:31 UTC
I am not sure what you are doing but you are importing duplicate System reference from different locations hence the compiler error.
Comment 2 Joe 2012-09-05 01:10:14 UTC
This is coming from http://raptordb.codeplex.com/. With .NET on Windows, it is working. I'll try to get the full command line causing this.