Bug 6527 - Cannot type a backslash in MonoDevelop on Mac
Summary: Cannot type a backslash in MonoDevelop on Mac
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 11303
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 3.0.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-14 10:10 UTC by René Ruppert
Modified: 2013-07-02 14:37 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 11303

Description René Ruppert 2012-08-14 10:10:12 UTC
MD 3.0.3.5

On the Mac, SHIFT+ALT+7 creates a backslash. However under MD this does not work.
I'm trying to add line breaks into a string constant "\n" and currently have to copy and paste them from TextEdit.app
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-08-14 12:52:06 UTC
What keyboard layout?
Comment 2 René Ruppert 2012-08-14 16:10:33 UTC
German/Germany.
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-08-14 19:47:54 UTC
Mitch, could you please take a look at this?
Comment 4 Mike Krüger 2012-08-15 00:45:52 UTC
It's not a gtk thing it is the command manager.

@Rene: Goto the options - 'Tastenbindungen' and search for 'Dynamische Abkürzung' and clear the key binding for that command.

⌥⇧7 get's interpreted as ⌥\ by the command manager. When removing the binding the \ works in the text editor.
The command manager seems to recognize that ⌥ is hold while \ is typed. I don't see a way to get the ⌥\ command key working on a german keyboard layout, but that's not really important - since very few people use that command anyways - the '\' key is way more important :)

@Mhutch: For the text editor you did a key decomposition to solve issues like that - we should do that for the command manager as well.
Comment 5 David Hoffmann 2013-03-08 09:04:06 UTC
@Mike: Thank you!
Comment 6 Benjamin Nauck 2013-07-02 06:10:56 UTC
I have the same problem on "Swedish - Pro"
Removing the ⌥\ binding for "dynamic abbrev" in key bindings does the trick.

I don't know if it's just me, but isn't it kinda serious if the default state in an IDE makes it impossible to write a simple backslash character on common-ish keyboard layouts?
How about _not_ adding default key bindings on systems where the key combinations would normally yield an common character?
Comment 7 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-07-02 14:36:44 UTC
This has already been fixed by changing the command binding.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 9068 ***
Comment 8 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-07-02 14:37:17 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 11303 ***