Bug 6519 - Can't see UI Designer in VS 2010
Summary: Can't see UI Designer in VS 2010
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-13 18:08 UTC by Allie Miller
Modified: 2016-08-03 15:25 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Allie Miller 2012-08-13 18:08:47 UTC
Installed versions 4.2.4 and after that, uninstalled it and installed 4.2.5 of Mono for Android, and in both, cant see the UI designer in VS 2010. 

The toolbox is empty, without any control, and using "Open With..." over axml files, doesnt appears the entry "Android Designer".

Already installed MonoDevelop and there, I can see UI Designer.

Configuration for most recent case of this is Win 7, VS 2010 SP1, Android SDK 20.0.1.
Comment 2 Max Wilson 2012-08-18 02:24:45 UTC
May be related: the "Target Android Device" dropdown is blank and greyed out.
Comment 4 PJ 2013-05-13 18:03:53 UTC
The UI designer is definitely available in VS2010 in the current stable, 4.6.4. There's an issue with the alphas currently under test, but that's a different matter.

If anyone is reproducing still on MFA 4.6.4, please re-open. Thanks!
Comment 5 Tajinder Singh 2014-03-27 09:31:59 UTC
I have checked this issue with the following builds:
All windows and MAC
VS 2012/2012/2013
XS 4.2.4(build 266)
X.Android 4.13.00004

Now UI designer is displayed properly for XS and VS.Hence closing this issue.