Bug 6458 - Bundling process fails to include indirect dependencies
Summary: Bundling process fails to include indirect dependencies
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Mac Add-in ()
Version: Trunk
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Chris Hamons
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-07 19:02 UTC by Marek Habersack
Modified: 2014-11-04 17:57 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Bug repro (16.41 KB, application/octet-stream)
2012-08-07 19:02 UTC, Marek Habersack
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Marek Habersack 2012-08-07 19:02:00 UTC
Created attachment 2324 [details]
Bug repro

When building a MonoMac bundle, MonoDevelop fails to include assemblies which aren't directly referenced by the MonoMac project but which are referenced by projects it depends upon. See the attached sample for a repro. In the sample there are two libraries - FirstLibrary and SecondLibary. The former depends on the latter and the MonoMac application depends on the former only. When built, the generated app bundle doesn't include SecondLibrary.dll
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-08-07 19:09:20 UTC
I guess to fix this we would need to do a recursive assembly walk with cecil even when building bundles that use the system Mono.
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2014-10-29 16:04:06 UTC
I'm assuming that the new MSBuild targets magically fix this but I don't know for sure.
Comment 3 Chris Hamons 2014-11-04 17:57:37 UTC
I believe this is fixed when you have a recent addin installed (2 years later). 

I did a clean and rebuild and i'm seeing first and second in my bundle.

Please reopen if you can give me a repro case (and note your installed software versions please).