Bug 6457 - Crash using the unified installer on Snow Leopard
Summary: Crash using the unified installer on Snow Leopard
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: MonoMac
Classification: Desktop
Component: Bindings ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- major
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-07 18:44 UTC by Marek Habersack
Modified: 2015-02-13 12:53 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Marek Habersack 2012-08-07 18:44:41 UTC
The following crash occurs when running the unified installer on a Snow Leopard machine: https://gist.github.com/3273064
Information comes from bug #6409

It might also be a MonoMac bug, if so, please re-assign accordingly.
Comment 1 Miguel de Icaza [MSFT] 2012-08-07 21:45:35 UTC
Can you please provide a self-contained test case that exhibits the problem?
Comment 2 Marek Habersack 2012-08-08 03:47:15 UTC
I can't even reproduce it :( I don't have Snow Leopard and it's the only OSX where it was reported to happen.
Comment 3 Miguel de Icaza [MSFT] 2012-08-08 10:45:19 UTC
There is another bug #5133 that had the same stack trace, in that one, a screenshot shows the last screen shown before it crashes:

https://bugzilla.xamarin.com/attachment.cgi?id=1901

Perhaps you can extract the code that shows that and what happens next for us to reproduce in the office.

Googling for bits of the stack trace points out to kinds of buttons being a problem on Snow Leopard, see this problem with Qt's inline buttons:

https://github.com/mikemcquaid/Qocoa/issues/3

Maybe it is one of the controls you are using that is buggy in Snow Leopard.

You can also download Snow Leopard and run it on a VM, that way we could see what managed code is crashing as well.
Comment 4 Marek Habersack 2012-08-08 14:43:44 UTC
I did use the Inline buttons which caused problems in Qocoa. I made a few changes to the installer to get rid of them. However, I'm unable to run SL in a VM :( - Parallels refuses to run it, VirtualBox won't install it at all (both on Mac). My desktop is an AMD machine, which prevents me from trying the fix there. I will contact the QA team to repeat the tests, however.
Comment 6 Timothy Risi 2015-02-13 12:53:45 UTC
Closing since this is from 2012 and newer installers should work fine.  Can be reopened if necessary.