Bug 60655 - UWP Entry - Placeholder text and input text are out of alignment
Summary: UWP Entry - Placeholder text and input text are out of alignment
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 60041
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.4.0
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-11-13 21:50 UTC by Joel
Modified: 2017-11-17 16:57 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot of correct placeholder/input text alignment - UWP Xamarin.Forms 2.3.4.270 (11.17 KB, image/png)
2017-11-13 21:52 UTC, Joel
Details
Screenshot of WRONG placeholder/input text alignment - UWP Xamarin.Forms 2.4.0.280 (10.60 KB, image/png)
2017-11-13 21:53 UTC, Joel
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 60041

Description Joel 2017-11-13 21:50:52 UTC
In UWP, when I increase the default height of an Entry (ex: HeightRequest = 100), the placeholder text is aligned to the bottom of the entry, but the input text is aligned to the top. I see this bug in Xamarin.Forms 2.4.0.280, but *not* in Xamarin.Forms 2.3.4.270, so the bug was introduced somewhere between those two versions. Attached screenshots of the version that looks right and the version that looks wrong.
Comment 1 Joel 2017-11-13 21:52:36 UTC
Created attachment 25678 [details]
Screenshot of correct placeholder/input text alignment - UWP Xamarin.Forms 2.3.4.270
Comment 2 Joel 2017-11-13 21:53:40 UTC
Created attachment 25679 [details]
Screenshot of WRONG placeholder/input text alignment - UWP Xamarin.Forms 2.4.0.280
Comment 3 Paul DiPietro [MSFT] 2017-11-13 21:58:06 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 60041 ***
Comment 4 Joel 2017-11-15 14:35:30 UTC
Bug 60041 says it's resolved and fixed in 2.4.0 SR3 (2.4.0.38779), but it doesn't appear to be. I have a sample project using Xamarin.Forms 2.4.0.38779 here: https://drive.google.com/open?id=1LWNk5k-okMdzfp90ACgLy6ztypFuZyu-

I'm still seeing the same issue. Am I missing something?
Comment 5 Paul DiPietro [MSFT] 2017-11-16 16:03:20 UTC
The link does not work.
Comment 6 Joel 2017-11-17 14:26:30 UTC
@Paul - looks like Bugzilla left off the final dash (you can see it's not hyperlinked). Try this: https://goo.gl/i51nov
Comment 7 Paul DiPietro [MSFT] 2017-11-17 16:57:54 UTC
https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/pull/1286

Another adjustment was needed in the template, sorry. Will try to get this in for another SR.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 60041 ***