Bug 60640 - Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com whenever I try to make a new build
Summary: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com wh...
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 60149
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Tools ()
Version: XI 11.3 (xcode9.1)
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-11-13 09:31 UTC by Scarnet
Modified: 2018-01-10 06:51 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Xamarin log files (4.77 MB, application/octet-stream)
2017-11-13 09:31 UTC, Scarnet
Details
MS Build Log (1.51 MB, application/x-zip-compressed)
2017-11-16 10:03 UTC, Scarnet
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 60149

Description Scarnet 2017-11-13 09:31:10 UTC
Created attachment 25663 [details]
Xamarin log files

I'm receiving this error message whenever I try to make a build after making changes to the source code with no error code
Cleaning the solution and building again would solve the problem but it's so time consuming
Comment 1 Scarnet 2017-11-14 07:58:29 UTC
Update:
I found this in the output panel

System.IO.IOException: Sharing violation on path /Users/user/Library/Caches/Xamarin/mtbs/builds/B2C.iPhone/2c6cfc4a248b6131cfeb02b9ab72ef81/obj/iPhoneSimulator/Debug/mtouch-cache/64/PreBuild/Accessibility.dll
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2017-11-14 16:08:29 UTC
I don't think the IDE log files will be useful here. Do you have the MSBuild logs?

Please turn on diagnostic level logging in the Visual Studio -> Preferences dialog.
Comment 3 Scarnet 2017-11-16 10:03:10 UTC
Created attachment 25732 [details]
MS Build Log
Comment 4 Scarnet 2017-11-16 10:34:50 UTC
log added
Comment 5 Jeffrey Stedfast 2017-11-17 15:51:54 UTC
Perfect, thanks!
Comment 6 Juan 2018-01-04 21:30:41 UTC
I have the same issue, Visual Studio 2017 15.5.2
Latest Xamarin on both mac and windows
Windows 10

So far i've been unable to work around it, cleaning the solution and building again stopped working today. 

Rebooting both mac and windows didn't help also.
Comment 7 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2018-01-10 06:48:02 UTC
This is probably a duplicate of https://github.com/xamarin/xamarin-macios/issues/3117.
Comment 8 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2018-01-10 06:51:12 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 60149 ***