Bug 60582 - Listview flickers when scrolling on windows desktop and phone
Summary: Listview flickers when scrolling on windows desktop and phone
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-11-08 22:32 UTC by sudeep
Modified: 2017-12-04 16:17 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description sudeep 2017-11-08 22:32:29 UTC
We use a xamarin forms(2.3.4) listview with grouping header, uneven row size. Listview keeps flickering when scrolled or updated both on desktop and mobile platforms. Used caching strategy and every possible optimization. But it still happens.
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2017-11-09 00:42:17 UTC
Are you referring to the black background on cells when scrolling? Have you tested performance with 2.4? The black boxes are normal and can occur even in non Forms apps.
Comment 2 Paul DiPietro [MSFT] 2017-12-04 16:17:44 UTC
Due to a lack of response we are closing this issue. This is also an issue that will sometimes occur on non-Forms UWP applications.