Bug 6055 - Right-click in document pad broken in places
Summary: Right-click in document pad broken in places
Status: VERIFIED DUPLICATE of bug 2157
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Shell ()
Version: Trunk
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-07-09 19:43 UTC by Bojan Rajkovic [MSFT]
Modified: 2013-02-11 06:12 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED DUPLICATE of bug 2157

Description Bojan Rajkovic [MSFT] 2012-07-09 19:43:32 UTC
Right-clicking in certain widgets immediately triggers the first hovered-over item in the context menu, even without a primary click.

These two videos demonstrate the issue. The first click in each video is a sustained RMB click, held down and released after moving off the menu. The second click is a quick, non-sustained RMB click and triggers the bug (the menu item is clicked without a primary LMB click):

MonoDevelop master (720cb35496ca1838706b0e567aec326e2b0081a1): http://screencast.com/t/GUPJK2IjCa20
MonoDevelop 3.0.3.2: http://screencast.com/t/jgiBkYER

Perhaps the Lanedo guys need to have a look at this?
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-07-10 15:02:49 UTC
Does this only happen in the top left, menu-sized area of the screen?
Comment 2 Bojan Rajkovic [MSFT] 2012-07-10 15:03:36 UTC
Yes, it appears to—I can't get it to reproduce in any other area of the IDE.
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-07-10 15:04:21 UTC
And if you move the window so those widgets are no longer in that area of the screen, does it work?
Comment 4 Bojan Rajkovic [MSFT] 2012-07-10 15:05:37 UTC
Yep—moving the window so those items are in the middle of the screen or so fixes the issue.
Comment 5 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-07-10 15:08:19 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 2157 ***
Comment 6 Jatin 2013-02-11 06:12:37 UTC
We have verified this issue with the latest builds:

MFA 4.6.0.32
MD 4.0 - db3ef976e04673c4dc1cdb3b8901753ef462c429
MT 6.2.0.30

This issue does not exists.