Bug 60518 - Unable to generate IPA
Summary: Unable to generate IPA
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: MSBuild ()
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-11-03 19:33 UTC by Vincent Dondain [MSFT]
Modified: 2017-12-04 17:30 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
TestCase (4.42 MB, application/zip)
2017-11-03 19:33 UTC, Vincent Dondain [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Vincent Dondain [MSFT] 2017-11-03 19:33:12 UTC
Created attachment 25555 [details]
TestCase

New bug created from https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=59712#c2

**** Critical Issue *****

The result of running the compilation to create the IPA file is that the IPA file is not copied to the build server (MAC Computer)

I can not use the Show IPA on Build Server.

I can not use the Application Loader from Apple to load the IPA file to the Apple Store.

This is causing me to be unable to process my application to the place it into the Apple Store.

I need a work around for this issue.
Comment 1 Vincent Dondain [MSFT] 2017-11-03 19:40:15 UTC
The test case was slightly updated to not use the `.pfx` file that was missing (removed from csproj).

I can successfully generate an IPA with the following environment: https://gist.github.com/VincentDondain/813318f9c56815ecd60079fbf0e7ee9f

Here it is: https://www.dropbox.com/s/2n6em1ndap8hhmh/Bug60518.xcarchive.zip?dl=0

Please note that if you're using Visual Studio on Windows, we do not copy the IPA file to the build server, it is created on the build server itself.

@ebugden we'll need more information to understand you issue (why can't you get the IPA).

Please include your full build logs and all version information.

To get full build logs just set the log verbosity to diagnostic at the following locations:
- On Visual Studio for Mac: Preferences > Projects > Build
- On Visual Studio for Windows: Tools > Options > Projects and Solutions > Build and Run

On Visual Studio Windows you also want to add `-v -v -v -v` to the mtouch additional arguments by right-clicking the project in the solution explorer and selecting `Properties`.
Note: this is done automatically on Visual Studio for Mac when the log verbosity is set to diagnostic.

Easiest way to get exact version information:
- On Visual Studio for Mac: "Visual Studio" menu, "About Visual Studio" item, "Show Details" button.
- On Visual Studio for Windows: "Help menu", "About Microsoft Visual Studio" item.
Then copy/paste the version information (you can use the "Copy Information" button).
Comment 2 Timothy Risi 2017-12-04 17:30:37 UTC
We have not received the requested information. If you are still experiencing this issue please provide all the requested information and re-open the bug report. Thanks!