Bug 60508 - Simulator is shown but OS doesn't start
Summary: Simulator is shown but OS doesn't start
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 60260
Alias: None
Product: Windows iOS Simulator
Classification: Xamarin
Component: Simulator ()
Version: 1.1
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-11-03 11:08 UTC by Miha Markic
Modified: 2017-11-03 17:39 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 60260

Description Miha Markic 2017-11-03 11:08:02 UTC
Simulator 1.1.3.108
Simulator apparently starts, windows is shown, but OS doesn't start, all buttons are grayed out.
Comment 1 Miha Markic 2017-11-03 15:40:55 UTC
Found out what the issue was. I opened XCode and it required to install additional components. Once those were installed, simulator started to working properly.
Not sure what triggered the installation of additional XCode components.
PS. XCode is 9.0.1.
Comment 2 Alan McGovern 2017-11-03 17:38:00 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 60260 ***
Comment 3 Miha Markic 2017-11-03 17:39:09 UTC
FYI bug 60260 is marked as private.