Bug 60342 - [UWP] Picker and DatePicker don't work if element is in the ListView with SelectedItem
Summary: [UWP] Picker and DatePicker don't work if element is in the ListView with Sel...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.5.0
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-10-24 09:47 UTC by Pavlo Vorontsov
Modified: 2017-10-27 14:56 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Pavlo Vorontsov 2017-10-24 09:47:53 UTC
When Picker or DatePicker is placed inside ListView with navigating action to another View on SelectedItem it is not possible to select value of pickers.
While clicking on picker to open it, SelectedItem of ViewCell also calls and Navigating to details happens.
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2017-10-24 14:30:11 UTC
Can you upload a reproduction to better illustrate the behavior you're talking about? Does this only occur on UWP?
Comment 2 Pavlo Vorontsov 2017-10-25 07:22:50 UTC
Yes, it's ony UWP bug, here is test project https://github.com/xyashapyx/UWP-bug-reproduce
Comment 3 Pavlo Vorontsov 2017-10-26 10:41:52 UTC
Please, take a look.
Comment 4 Paul DiPietro [MSFT] 2017-10-26 16:34:39 UTC
In the future please avoid using the assigned status because we use it for internal tracking and it could cause a bug to get lost in the shuffle of things. Can you please confirm whether the 2.5.0 prerelease changes the behavior for you at all?
Comment 5 Pavlo Vorontsov 2017-10-27 08:16:01 UTC
The problem seems to be fixed in 2.5.0 prerelease, thanks.
Comment 6 Paul DiPietro [MSFT] 2017-10-27 14:56:41 UTC
Thanks for the feedback.