Bug 60248 - [iOS] Animation Issue when scrolling through buttons in a Listview.
Summary: [iOS] Animation Issue when scrolling through buttons in a Listview.
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.4.0
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-10-18 03:53 UTC by Couper
Modified: 2018-01-09 21:35 UTC (History)
3 users (show)

Tags: listview, scroll, image, ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
BugInAction (785.60 KB, image/gif)
2017-10-18 04:18 UTC, Couper
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 60248 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description Couper 2017-10-18 03:53:48 UTC
Hi there, I've encountered a strange issue when using buttons with images inside of a scroll view ONLY on iOS. 

I've attached a barebones project I made today which reproduces the issue on the iPhone 6 simulator (iOS 11) in Xamarin.Forms version 2.4.0.282 (although upgrading to very latest didn't fix the issue in my main project)

It seems to be mainly around how the items fade in and out when scrolling.

To reproduce, run the app on an iPhone sim, Start scrolling up and down the main item's list.

The tick image should ONLY appear on the First Item (I manually forced it in the project) except it starts to bug out and appear all over the show.

(If the list doesn't need to scroll on your test device, add more items to the list through the menu UI).

Look forward to hearing a response, cheers.

https://github.com/couper321/ListViewiOSAnimationBug
Comment 1 Couper 2017-10-18 04:18:30 UTC
Created attachment 25349 [details]
BugInAction

See the tick appearing then disappearing on the bottom item... continuing this,  ticks start appearing and disappearing on many different items in the list.
Comment 2 Couper 2017-10-18 22:47:38 UTC
EDIT: Sorry my first sentence of my original comment is incorrect, should be "inside of a listview" not a scroll view.
Comment 3 Couper 2017-11-09 01:46:12 UTC
Bumping
Comment 4 Couper 2018-01-09 21:35:37 UTC
Bump