Bug 6004 - asp.net project build fails with Object reference not set to an instance of an object
Summary: asp.net project build fails with Object reference not set to an instance of a...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: ASP.Net ()
Version: 2.8.6
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-07-06 10:22 UTC by andres.meyer
Modified: 2012-07-06 12:17 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description andres.meyer 2012-07-06 10:22:00 UTC
Steps to reproduce:
- new install of ubuntu 12.04 server 64bit
- apt-get install mono-gmcs monodevelop
- create new web app project (not the empty one) in monodevelop (3.0.3) via the template in the ui without modification
- copy the project to the ubuntu server
- run the compilation:
ubuntu@myhost:~/MonoDevelopWebProjectTest$ mdtool build -f:MonoDevelopWebProjectTest.sln 
MonoDevelop Build Tool
Loading solution: /home/ubuntu/MonoDevelopWebProjectTest/MonoDevelopWebProjectTest.sln
   Loading solution: /home/ubuntu/MonoDevelopWebProjectTest/MonoDevelopWebProjectTest.sln
      Loading projects ..
Building: MonoDevelopWebProjectTest (Debug)
   Building Solution MonoDevelopWebProjectTest
      Building: MonoDevelopWebProjectTest (Debug)
         Generating CodeBehind members...
         Waiting for project type database to finish updating...
Object reference not set to an instance of an object
Comment 1 andres.meyer 2012-07-06 10:25:37 UTC
to be more precise, the asp.net project creation is done in os-x via the UI in a different monodevelop (3.0.3) and is building fine there, while the problem happens when building the project on ubuntu with monodevelop 2.8.6.
Comment 2 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-07-06 12:17:26 UTC
We're not providing bugfixes for MonoDevelop 2.x, so please upgrade to 3.x. You can get 3.0.3 for Ubuntu 12.04 from badgerports.org