Bug 59772 - UWP ListView ItemTapped event selects wrong item when IsGroupingEnabled true
Summary: UWP ListView ItemTapped event selects wrong item when IsGroupingEnabled true
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 59718
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.4.0
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-09-26 20:28 UTC by Chris
Modified: 2017-12-14 19:04 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot shows selecting item 2, but information for item 1 displays instead. (38.44 KB, image/png)
2017-09-26 20:28 UTC, Chris
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 59718

Description Chris 2017-09-26 20:28:56 UTC
Created attachment 24945 [details]
Screenshot shows selecting item 2, but information for item 1 displays instead.

Occurs in 2.4.0.275-pre3.

When consuming the ItemTapped event on a ListView with IsGroupingEnabled=true and ItemSource bound to a grouped collection, the wrong ListView item is returned in ItemTappedEventArgs.  Sometimes e.Item is null, other times it is not null but the wrong index item is returned from the collection.

Sample project demonstrating the bug can be found here:
https://www.dropbox.com/s/1srb2y4y5i87pca/ListViewBug.zip?dl=0
Comment 1 Chris 2017-09-26 20:42:41 UTC
Note: This only seems to be an issue on UWP and in 2.4.0.275-pre3. It behaves fine on iOS & Android.
Comment 2 Paul DiPietro [MSFT] 2017-09-26 20:52:32 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 59718 ***
Comment 3 github 2017-10-12 09:44:51 UTC
We are experiencing this issue too on UWP in Xamarin Forms 2.4.0.282. What is the last version known to be working on UWP?