Bug 5968 - Creating new web project results in build break -- even if no code written
Summary: Creating new web project results in build break -- even if no code written
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 5376
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: ASP.Net ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-07-03 15:54 UTC by ipeerbhai
Modified: 2012-07-05 19:07 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 5376

Description ipeerbhai 2012-07-03 15:54:31 UTC
Description of Problem:


Steps to reproduce the problem:
1. Start MonoDevelop
2. Click "Start New solution"
3. Create a C#/ASP.net solution.
4. Write no code at all.
5. select run-->Start without debugging.


Actual Results:
Build break -- "The name 'button1' does not exist in the current context.

Expected Results:
No build break.  This is all Monodevelop generated code.   

How often does this happen? 
Only on the first project created.  Subsequent projects will work correctly.

Additional Information:
Code seems correct, is in the correct namespace, ASPX file contains button1.  The build break seems incorrect.
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-07-05 19:07:48 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 5376 ***