Bug 59307 - ListView items disappearing on touch or click on custom webview in UWP App
Summary: ListView items disappearing on touch or click on custom webview in UWP App
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.3.4
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-09-07 18:49 UTC by Tarun
Modified: 2017-09-12 08:15 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Tarun 2017-09-07 18:49:58 UTC
I am creating an UWP app through Xamarin PCL. In my page I have a listview and a native uwp webview(which is rendered through custom renderer) inside another stack layout.

My problem is:- 

When I am running the app in windows laptop which is having touchscreen, the list items items which are currently shown on screen, disappears on clicking or touching anywhere on the webview container. Click or touch at any other location doesn't affect the list.

However list items are present in the list itemssource as clicking on any item cell, app is working as expected. In emulator app is working fine.

I have checked with the long list data, in this case, only the items which are currently in view are disappearing while other items are shown properly as I can see them on scrolling down.

I have created a sample project to reproduce the issue. Link of the project is given below:-

https://www.dropbox.com/s/9zsmdugjdn08u39/ListViewDisappearingApp.rar?dl=0
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2017-09-08 15:06:07 UTC
I don't seem able to reproduce the issue on a phone, which presumably should have similar results to a desktop with a touchscreen. I don't have access to one at this very second, but clicking into the WebView does not make anything disappear either. Could you please confirm whether or not the latest 2.4.0-prerelease resolves your issue on your end? Vanishing cell text (in some cases) on UWP was an issue that existed before but should be resolved with that build, although it may not apply to this particular case.
Comment 2 Tarun 2017-09-12 08:15:44 UTC
I have tried with latest pre-release and it is fixed. Thanks

Issue was not on phone, it was only on windows tablet (I haven't tried in android and IOS).