Bug 59002 - Android 8 emulator not detected
Summary: Android 8 emulator not detected
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 4.6.0 (15.3)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-08-24 08:28 UTC by softlion
Modified: 2017-08-24 08:54 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description softlion 2017-08-24 08:28:57 UTC
I created and launched an android 8 AVD created from Android Studio.
But this simulator does not appear in the drop down list of available simulators in Visual Studio (2017 15.3.x).
It does not appear on the 'unsupported devices' submenu too.

'adb devices' correctly returns the running avd:

C:\> adb devices
List of devices attached
emulator-5554   device

C:\> adb shell
uname -a
Linux localhost 3.18.48+ #1 SMP PREEMPT Wed Apr 19 00:58:20 UTC 2017 i686
Comment 1 softlion 2017-08-24 08:54:01 UTC
It finally appeared after waiting 30mn and restarting VS 4 times.