Bug 58853 - [android props] Use Fast Deployment field is not disabled when release configuration is selected on Android Options
Summary: [android props] Use Fast Deployment field is not disabled when release config...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 4.7.0 (15.4)
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: 15.4
Assignee: Juan Marcelo Tondato
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-08-17 16:15 UTC by Juan Marcelo Tondato
Modified: 2017-09-29 09:59 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Juan Marcelo Tondato 2017-08-17 16:15:26 UTC
Use Fast Deployment field is not disabled when relese configuration is selected on Android Options

##Step to reproduce :
1] Create single view Android Project
2] Open project properties
3] Select `Android Options` section
4] Select `Release` option from Configuration drop down list
5] Observe `Use Fast Deployment` checkbox

Expected result : Fast deployment will be disabled.

Actual Result : .Fast deployment is enabled.
Comment 1 Binoy Patel 2017-08-17 18:01:25 UTC
Same issue with "Enable developer instrumentation"
- DEBUG symbol is already set
- Debug information is set to Full

Expected result: Enable developer instrumentation option should be enabled when DEBUG symbol is set and Debug information is set to Full/PdbOnly

This is annoying as it is now taking 3-5 minutes every time we press run
Comment 2 Binoy Patel 2017-08-17 18:07:30 UTC
pl disregard my last comment, "Enable developer instrumentation" works as expected
Comment 3 xamarin-release-manager 2017-08-17 18:24:35 UTC
Fixed in version 4.8.0.210 (master)

Author: Juan Marcelo Tondato
Commit: 03a36da47fb43b9da9eea8e9665c39bb3abcd75c (xamarin/XamarinVS)