Bug 58703 - XM System Mono profile not resolving assemblies correctly for Unsupported Framework
Summary: XM System Mono profile not resolving assemblies correctly for Unsupported Fra...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: MSBuild ()
Version: 3.8.0 (d15-4)
Hardware: PC Mac OS
: High major
Target Milestone: 15.4
Assignee: Chris Hamons
URL:
: 58669 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-08-10 16:56 UTC by Manish Sinha
Modified: 2017-08-22 07:45 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Manish Sinha 2017-08-10 16:56:00 UTC
Steps to reproduce

1. Install XM 3.8.0.10
2. Create a Cocoa App
3. Set the framework to Unsupported
4. Build and Run

Expected: Project can run successfully
Actual: Run fails with 
> Corlib not in sync with this runtime: expected corlib version 1050400003, found 1050200001.

About VSMac: https://gist.github.com/1b0ffb3b61558b563cfec46e0981cdcd

It works well with xbuild

Build output with VSMac/msbuild with -v -v -v -v -v: https://gist.github.com/manish-sinha/18e8313ee3414e0a3dc7402912ff38d2

Build output with xbuild: https://gist.github.com/alanmcgovern/04387fbcaceb3cfc870e141374729826
Comment 1 Manish Sinha 2017-08-10 16:56:18 UTC
*** Bug 58669 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 2 Vincent Dondain [MSFT] 2017-08-10 22:15:15 UTC
I could reproduce this issue with the following environment: https://gist.github.com/VincentDondain/aa9042e25df5bb20fa879afdf433ea28

However it works with Mono 5.2.0.220.
Comment 3 Chris Hamons 2017-08-11 17:31:48 UTC
https://github.com/xamarin/xamarin-macios/pull/2480
Comment 4 Chris Hamons 2017-08-15 17:03:26 UTC
d15-4: https://github.com/xamarin/xamarin-macios/pull/2494