Bug 58459 - The installed Xamarin.ios (version 10.10) on the Mac test-mbp.hsd.tx.comcast.net is not compatible with the local Xamarin.ios version(10.11). Double click here to select a new server
Summary: The installed Xamarin.ios (version 10.10) on the Mac test-mbp.hsd.tx.comcast....
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: Xcode9
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-07-28 14:51 UTC by Rad
Modified: 2017-09-04 05:29 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Application UI for simalation (765.77 KB, image/jpeg)
2017-07-29 14:23 UTC, Rad
Details
Logfile attached (642.14 KB, application/octet-stream)
2017-07-29 16:38 UTC, Rad
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Rad 2017-07-28 14:51:09 UTC
I am developing on visual studio 2017 preview from Windows machine. When trying to run simulation on Mac, getting this error message.

"The installed Xamarin.ios (version 10.10) on the Mac test-mbp.hsd.tx.comcast.net is not compatible with the local Xamarin.ios version(10.11). Double click here to select a new server"

Then I tried to install xamarin.ios 10.11 on mac. But I do not see it downloadable from anywhere. Can you direct me to the right place?
Comment 1 Pierce Boggan [MSFT] 2017-07-28 14:57:28 UTC
Try using the Beta channel on the Mac. The current Alpha is not compatible with Visual Studio Previews.
Comment 2 Rad 2017-07-28 21:59:04 UTC
Could you please explain a little bit? Beta Channel?
Comment 3 Pierce Boggan [MSFT] 2017-07-29 02:10:34 UTC
On the Mac machine you are connecting to from Windows, you will need to change your "Updates Channel" to Beta, as described here:
https://developer.xamarin.com/recipes/cross-platform/ide/change_updates_channel/

After you do this and install the updates on the Mac, you should be able to connect.
Comment 4 Rad 2017-07-29 14:23:00 UTC
Created attachment 23898 [details]
Application UI for simalation

Screen hangs
Comment 5 Rad 2017-07-29 14:23:54 UTC
That error went away. However, the application hangs for ever when running it. Please see the attachment above.
Comment 6 Rad 2017-07-29 16:38:49 UTC
Created attachment 23899 [details]
Logfile attached

Logfile attached
Comment 7 Prashant [MSFT] 2017-07-31 12:05:22 UTC
> However, the application hangs for ever when running it. Please see the attachment above.

How often do you see that your app hangs? Do this happen with new projects?

Could you file a new bug for this, since the original issue of this bug is answered here in comment #3
Comment 8 Prashant [MSFT] 2017-09-04 05:29:08 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information, we are marking this issue as RESOLVED→NORESPONSE. If you are still encountering this issue on the latest Visual Studio 2017, please don’t hesitate to reopen the ticket with the requested information. Thanks!