Bug 5840 - I can't get WCF web services to work properly
Summary: I can't get WCF web services to work properly
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Web Services ()
Version: 3.0.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-06-24 22:50 UTC by Zachary Sheppard
Modified: 2017-08-24 21:07 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 5840 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEEDINFO

Description Zachary Sheppard 2012-06-24 22:50:30 UTC
I am trying to use WCF services in order to be able to reuse classes (and methods) on the client(s). If I add the services via the right click menu in Mono it works but I have to do this in each client (iphone and android). I am planning on having a shared project between these two clients (all in C#) where the shared logic will be stored. The idea is that the clients will be "dumb" and they will both be driven by a platform agnostic library that simply tells them to show a view and will provide the data without the client needing to know how to get the data. I want the shared library to consume my web services....

now that i've said all that......... When I try and add the services through MonoDevelop then it tells me that it couldn't find some of my types and they should be imported first.... how does one go about importing these types?

I ended up generating my client classes using svcutil on windows and when I use them in mono they work but an exception gets called when trying to access the channel and is tells me that it isn't supported in monoTouch. First off... my project isn't a monoTouch project.... so I don't understand why this is being thrown! It is just a class library that will be consumed by the clients.

The exception that is thrown is "MonoTouch does not support dynamic proxy code generation. Override this method or its caller to return specific client proxy instance". I want to make this run even if it isn't "recommended" per say. I was wondering exactly what to override in order to get this to work? I can settle for consuming the webservices in each client but that isn't my ideal approach. I was just wondering if you guys could give me some insight on how I might be able to get this to work without consuming the services in each client but in my shared client library...
Comment 1 Will Smith 2017-08-24 21:07:31 UTC
Thanks so much for taking the time to submit this report! I’m unable to reproduce this issue using the latest Visual Studio 2017 for Mac Preview version 7.2. Please attach the following to help us reproduce this issue: 
-Detailed reproduction steps 
-Version information (Visual Studio → About Visual Studio menu) 
-Logs (Help → Open Log Directory, zip logs for the last 10 days) 
-Optional: project to reproduce your issue