Bug 58010 - Custom control shows as "invalid child element" in .axml IntelliSense
Summary: Custom control shows as "invalid child element" in .axml IntelliSense
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android Designer ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- major
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-07-07 16:20 UTC by Pierce Boggan [MSFT]
Modified: 2017-07-11 17:58 UTC (History)
7 users (show)

Tags: vs ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Reproduction project (13.31 KB, application/x-zip-compressed)
2017-07-07 16:20 UTC, Pierce Boggan [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 58010 on Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.
Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description Pierce Boggan [MSFT] 2017-07-07 16:20:08 UTC
# Steps to reproduce
1. Open the reproduction project. There is a custom control called View1 that is added to Main.axml.
2. Open design view for Main.axml .The custom control renders fine.
3. Open source view for Main.axml. 

# Expected behavior
IntelliSense functions properly and recognizes my custom control.

# Actual behavior
The custom control has a red swiggly from axml IntelliSense stating: "The element LinearLayout has an invalid child element app36.view1`:
https://www.screencast.com/t/FiFxXB6u

# Test environment (full version information)
Environment Info: https://gist.github.com/pierceboggan/363ef465c39316b16a4299e351387165

Reproduction project attached.
Comment 1 Pierce Boggan [MSFT] 2017-07-07 16:20:59 UTC
Created attachment 23402 [details]
Reproduction project