Bug 57926 - UWP group header of listview goes blank
Summary: UWP group header of listview goes blank
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.3.4
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-07-04 11:23 UTC by zhaoquan2008
Modified: 2017-08-03 21:38 UTC (History)
4 users (show)

Tags: ac uwp groupheader label margin listview
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Reproduction sample project (260.12 KB, application/x-zip-compressed)
2017-07-04 11:23 UTC, zhaoquan2008
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 57926 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description zhaoquan2008 2017-07-04 11:23:29 UTC
Created attachment 23285 [details]
Reproduction sample project

When trying to make a adaptive two-column view, the UWP group headers of listview turns blank unexpectedly.

The project contains a MainPage and a Page1. It automatedly navigates to Page1 when width is greater than 700 and navigates back to MainPage if width is less than 700. 

However, in the UWP project, the group headers of listview disappears after some navigations (resize the window to test this).
Comment 1 Jimmy [MSFT] 2017-07-06 21:54:54 UTC
I ran the attached project and was able to reproduce the issue. I tested with the latest pre-release and nightly and the issue was worse there. With those versions the group header was not even visible because of the margin on the Label.

So I think this might actually be an issue with the margin because if I remove it then the issue does not occur. Likewise, if I wrap the Label in a StackLayout with the Padding set, this also does not experience the issue. So this is a possible workaround in the meantime.


### Version Test
2.3.6.116   BAD
2.3.5-pre6  BAD
2.3.4.247   BAD