Bug 57639 - Unable to debug Watch app in xamarin studio
Summary: Unable to debug Watch app in xamarin studio
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.iOS.dll ()
Version: XI 10.3 (iOS 10.2)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-06-20 20:23 UTC by Samiya A
Modified: 2017-07-27 14:24 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Samiya A 2017-06-20 20:23:32 UTC
I'm trying to debug my watch app in xamarin studio as described in these docs https://developer.xamarin.com/guides/ios/watch/getting-started/installation/. I have Xcode 8.3.3 and I'm running XS version 6.3. As per the docs I should be able to set the watch app (not the extension) as startup app and run it on simulator, but this project is not letting me run it since there's no option to set it as startup.
Comment 1 Alex Soto [MSFT] 2017-06-21 19:48:09 UTC
Hello Samiya

Any particular reason why you are not running latest stable tooling (Visual Studio For Mac)?

In order to assist you please include your full build logs, test case (to reproduce) and all version information.

The easiest way to get exact version information:
- On Visual Studio for Mac: "Visual Studio" menu, "About Visual Studio" item, "Show Details" button.
- On Visual Studio for Windows: "Help menu", "About Microsoft Visual Studio" item.
Then copy/paste the version information (you can use the "Copy Information" button).
Comment 2 Al Clark [MSFT] 2017-07-27 14:24:44 UTC
Thanks so much for taking the time to submit this report! I attempted to reproduce this issue based on the bug description with the latest Xamarin.iOS 10.12.0.14, and I was unable to hit the problem. If this issue is still occurring for you, please reopen this report and attach a project that reproduces the issue, ideally starting with a new template project and then adding just the code necessary to demonstrate the issue.