Bug 57631 - How can I set the umask for the process?
Summary: How can I set the umask for the process?
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: io-layer ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-06-20 15:17 UTC by alexey.bannov
Modified: 2017-08-17 17:31 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description alexey.bannov 2017-06-20 15:17:16 UTC
I tried it under init.d, systemd to set the umask, to no avail. The files still are created by a process with limited permissions -rw------- . This is a bug of mono?
Comment 1 Ludovic Henry 2017-06-28 19:36:42 UTC
Hello, I do not understand your question. Could you please provide a repro case that expose the behaviour you are describing? Thank you.
Comment 2 Ludovic Henry 2017-08-17 17:31:25 UTC
Please reopen whenever you provide a reproduction case so we can have a look. Thank you.