Bug 57261 - Xamarin UWP- On scrolling fast shows black cell before data is loaded to each cells
Summary: Xamarin UWP- On scrolling fast shows black cell before data is loaded to each...
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.3.4
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
: 60888 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-06-08 05:10 UTC by Renjith
Modified: 2017-11-28 13:18 UTC (History)
7 users (show)

Tags: ac, uwp, listview
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Demo project added for checking bug (245.21 KB, application/x-zip-compressed)
2017-06-08 05:10 UTC, Renjith
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 57261 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description Renjith 2017-06-08 05:10:48 UTC
Created attachment 22761 [details]
Demo project added for checking bug

Hi,

In Xamarin Forms UWP, when i scroll the list fast black each list cell is filled with black color before showing data to each cell. I am using simple list. This issue is happening only for UWP, it is working fine in android and iOS. I have attached the code and screenshot for the issue. I have tried both XAML and pure code to build pages. Both have the issue. I think this has to be fixed in UWP as the cell are not rendered properly when scrolling fast.
 Please have a look in to this issue

Thanks,
Renjith
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2017-06-08 13:42:36 UTC
On a cursory glance at the reproduction, this appears to be far more apparent on mobile devices. Will set to confirmed until further investigation. Also checked against the latest 2.3.6 nightly.
Comment 2 Renjith 2017-06-09 08:50:30 UTC
It is reproducible for you
Comment 3 Renjith 2017-06-09 11:37:59 UTC
Hi, This issue started from xamarin.forms version 2.3.4.224. This issue doesnt exist in 2.3.3.193
Comment 4 Paul DiPietro [MSFT] 2017-11-28 11:03:48 UTC
*** Bug 60888 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Ganesan VG 2017-11-28 11:34:00 UTC
Hi Paul,

The Xamarin is upgraded to 2.5.0.91635 version and this issue was logged at version 2.3.4. but, there is no update regarding this. Can you please update the status.
Comment 6 Paul DiPietro [MSFT] 2017-11-28 13:18:56 UTC
This bug has not been assigned for further investigation or work. We also welcome any pull requests that can lead to possible performance enhancements.

As a side note, this sort of black box renderering can occur in non-Forms UWP apps (its performance being dependent on hardware), so there may not be very much that can be done in this particular case.