Bug 56750 - System.ValueType no longer working for iOS
Summary: System.ValueType no longer working for iOS
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 56457
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: 15.2.2
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-05-23 08:13 UTC by jeroen.bernsen
Modified: 2017-06-07 20:57 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 56457

Description jeroen.bernsen 2017-05-23 08:13:45 UTC
After switching to a new Windows PC I keep getting these iOS build errors during compilation:

error CS8137: Cannot define a class or member that utilizes tuples because the compiler required type 'System.Runtime.CompilerServices.TupleElementNamesAttribute' cannot be found. Are you missing a reference?
error CS8179: Predefined type 'System.ValueTuple`2' is not defined or imported

Installing package System.ValueTuple does not help.

See also: https://developercommunity.visualstudio.com/content/problem/55133/xamarinios-cannot-resolve-systemvaluetuple.html

Problem is fixed after manually adding this reference: nuget\packages\system.valuetuple\4.3.1\lib\portable-net40+sl4+win8+wp8

This should not be necessary!
Comment 1 jeroen.bernsen 2017-05-24 10:16:18 UTC
Some new info on the bug:
On my desktop PC (VS2017 Enterprise) I need to remove the reference otherwise it won't compile. 
On my laptop (VS2017 Pro) I need to add the reference otherwise it won't compile.

In both cases same errors about Tuples.

Both running Xamarin iOS v10.10.0.30.
Comment 2 Emanuel 2017-06-07 20:57:41 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 56457 ***