Bug 56716 - [VS 2013][15.2.2] - Android application is not getting deployed in Release mode even if it is displaying app deployed successfully in VS
Summary: [VS 2013][15.2.2] - Android application is not getting deployed in Release mo...
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 56485
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 4.6.0 (15.3)
Hardware: PC Windows
: High major
Target Milestone: 15.2.2
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-05-22 12:03 UTC by Pratik Lad
Modified: 2017-05-22 16:06 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
IDE_Logs and screencast (4.68 MB, application/zip)
2017-05-22 12:03 UTC, Pratik Lad
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 56485

Description Pratik Lad 2017-05-22 12:03:28 UTC
Created attachment 22347 [details]
IDE_Logs and screencast

Android application is not getting deployed in Release mode.

Reproducing Steps :-

1. Open VS 
2. Create a Android application.
3. Change the Configuration to Release Mode.
4. Build the application
5. Go to Debug -> Start without Debugging


Actual Result :-
The application is not getting deployed in Release mode on emulator 

Error observed in logs :-
System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80004005): Unspecified error (Exception from HRESULT: 0x80004005 (E_FAIL))
   at System.Runtime.InteropServices.Marshal.ThrowExceptionForHRInternal(Int32 errorCode, IntPtr errorInfo)
   at Microsoft.VisualStudio.ErrorHandler.ThrowOnFailure(Int32 hr, Int32[] expectedHRFailure)
   at Microsoft.VisualStudio.Shell.Flavor.FlavoredProjectBase.GetGuidProperty(UInt32 itemId, Int32 propId)
   at Xamarin.VisualStudio.Android.MonoAndroidFlavoredProject.GetGuidProperty(UInt32 itemId, Int32 propId) in C:\d\lanes\4699\70f1268e\source\xamarinvs\src\Core\VisualStudio.Android\ProjectSystem\MonoAndroidFlavoredProject.cs:line 335

Expected Result :-
The application should get deployed in Release mode on Emulator 

Supplemental Info :-
Microsoft Visual Studio Ultimate 2013
Version 12.0.31101.00 Update 4
Microsoft .NET Framework
Version 4.6.01590

Xamarin   4.5.0.475 (70f1268)
Xamarin.Android   7.3.1.1 (bc24645)
Xamarin.iOS   10.10.0.35 (4cffddf)


Build Information :-
https://gist.github.com/anonymous/a53086db00e5e51923677af1d0e3617c

Screen cast link :-
https://gist.github.com/anonymous/a53086db00e5e51923677af1d0e3617c
Comment 1 Ben Beckley 2017-05-22 15:58:25 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 56485 ***
Comment 2 Ben Beckley 2017-05-22 16:06:03 UTC
I marked this as a duplicate of 56485 because the stack trace is the same and the behaviors are similar.

Have you ensured that the project is marked for deployment in the configuration manager?