Bug 56674 - VS for Mac constantly prompting for myGet credentials
Summary: VS for Mac constantly prompting for myGet credentials
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: NuGet ()
Version: 7.0 (VSforMac)
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 15.4
Assignee: Matt Ward
URL:
: 57679 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-05-19 16:21 UTC by Gary
Modified: 2017-08-07 13:24 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Gary 2017-05-19 16:21:39 UTC
To reproduce: 

1. Open a solution which utilises a private repository on myget.org. 
2. Have incorrect credentials saved on the setting UI.
3. Popup will appear on solution open asking or credentials for myGet.
4. Enter correct credentials
5. Popup will just reappear seconds later no matter what you do.
Comment 1 Matt Ward 2017-05-19 16:24:22 UTC
How many projects are in the solution?
Comment 2 Matt Ward 2017-05-19 16:26:01 UTC
Also does it stop happening when you restart the IDE?
Comment 3 Gary 2017-05-19 16:39:01 UTC
There are 10+ projects in the solution. It stopped when I fixed the credentials in the Preferences/Nuget/Sources settings page. Was supplying the popup with valid credentials but it didn't feed back into that settings UI nor seemingly authenticate me with myGet.
Comment 4 Gary 2017-05-19 16:40:28 UTC
In essence the popup is appearing too many times obviously and also that it doesn't seem to be in sync with that settings screen. It was particularly painful then for me because I didn't know of the existence of the Preferences/Nuget/Sources screen that cleared it all up for me so I had to live with constant popups for a while.
Comment 5 Matt Ward 2017-05-19 16:42:34 UTC
Thanks. Moving the status back from NEEDINFO.
Comment 6 Gary 2017-05-19 16:50:30 UTC
Thanks Matt!
Comment 7 Matt Ward 2017-06-06 15:53:08 UTC
https://github.com/mono/monodevelop/pull/2563
Comment 8 xamarin-release-manager 2017-06-06 17:15:30 UTC
Fixed in version 7.2.0.21 (master)

Author: Matt Ward
Commit: a9fc70c4c277461adfca89e900d36b9390b1857a (mono/monodevelop)
Comment 9 Matt Ward 2017-06-22 08:24:03 UTC
*** Bug 57679 has been marked as a duplicate of this bug. ***