Bug 56391 - Enable MultiDex in project properties does not work
Summary: Enable MultiDex in project properties does not work
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 56192
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 4.5.0 (15.2)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-05-13 17:49 UTC by diegoxleon
Modified: 2017-05-13 18:13 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 56192

Description diegoxleon 2017-05-13 17:49:42 UTC
There is a bug with Visual Studio and multi-dex option in the android project properties. When you tick "Enable Multi-Dex" option, you´ll see the change reflected in the csproj as you would expect:

    <AndroidEnableMultipleDex>true</AndroidEnableMultipleDex>

But if you take a closer look, there is another similar xml node that keeps its value to false:

    <AndroidEnableMultiDex>false</AndroidEnableMultiDex>

Notice the difference between "MultiDex" and "MultipleDex"
Manually changing the second one to true will make the trick.
Comment 1 Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant) 2017-05-13 18:00:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 2 diegoxleon 2017-05-13 18:09:43 UTC
Is this that actually a duplicate?
Comment 3 diegoxleon 2017-05-13 18:11:00 UTC
The bug you referenced does not seam to have antyhing to do with multi-dex
Comment 4 Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant) 2017-05-13 18:13:10 UTC
Shoot.  Copy-paste mistake.  Thanks for the catch!  Correct duplicate marked below.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 56192 ***