Bug 5604 - v3.0.3.1 alpha - Error uploading to device - System.NullReferenceException
Summary: v3.0.3.1 alpha - Error uploading to device - System.NullReferenceException
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 5.3.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-06-11 03:56 UTC by Joseph Hanna
Modified: 2012-06-20 14:45 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Joseph Hanna 2012-06-11 03:56:18 UTC
/Developer/MonoTouch/usr/bin/mtouch -sdkroot "/Applications/Xcode.app/Contents/Developer" -installdev "/Users/joe/Projects/Mono/ACR/SalesTALK/SalesTALK/SalesTALK/bin/iPhone/Debug/ACRSalesTALK.app"
Please ensure your device is connected...
error MT0000: Unexpected error - Please fill a bug report at http://bugzilla.xamarin.com
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at Xamarin.FastInstaller.NotifyCallback (Xamarin.AMDeviceNotificationCallbackInfo& callback) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at (wrapper managed-to-native) MonoTouch.CoreFoundation.CFRunLoop:CFRunLoopRun ()
  at MonoTouch.CoreFoundation.CFRunLoop.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Xamarin.FastInstaller.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Xamarin.FastInstaller.InstallApplication (System.String deviceName, System.String appPath) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.Main2 (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 
The application was terminated by a signal: SIGHUP
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2012-06-20 08:39:58 UTC
Is this reproducible or does it just happen once in a while?
Comment 2 Joseph Hanna 2012-06-20 09:15:37 UTC
It only happened once, but the error told me to "Please fill a bug report at http://bugzilla.xamarin.com", so I did.

Thanks
Comment 3 Sebastien Pouliot 2012-06-20 14:45:06 UTC
This case was fixed after 5.3.4 release. Bug #5776 [1] describe a workaround (to use the older upload code).

[1] https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=5776