Bug 55686 - [Smoke][VS2015][4.5.0.427] - TVoS SampleApp (CrossPlatformDebugging Project) is crashing when breakpoint is getting hit on TVoS physical device
Summary: [Smoke][VS2015][4.5.0.427] - TVoS SampleApp (CrossPlatformDebugging Project) ...
Status: VERIFIED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 4.5.0 (15.2)
Hardware: PC Windows
: High major
Target Milestone: 15.3
Assignee: Joaquin Jares
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-04-27 13:52 UTC by Gaurav Ganorkar
Modified: 2017-07-21 06:55 UTC (History)
7 users (show)

Tags: Smoke
Is this bug a regression?: Yes
Last known good build:


Attachments
IDE logs (21.54 KB, application/x-zip-compressed)
2017-04-27 13:52 UTC, Gaurav Ganorkar
Details
Attached build output and IDE logs (4.52 MB, application/x-zip-compressed)
2017-06-07 15:02 UTC, Gaurav Ganorkar
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED NOT_REPRODUCIBLE

Description Gaurav Ganorkar 2017-04-27 13:52:43 UTC
Created attachment 21858 [details]
IDE logs

Description
-TVoS debugging Sample App of CrossPlatformDebugging Project is crashing on TVoS physical device when deployed and tried to hit the breakpoint

Test Environment
-https://gist.github.com/ganorkargaurav/50c71f16aea1fba89bc8415fb120dbfd

Precondition
-Take pull from git link https://github.com/xamarin/QualityAssurance/tree/master/Manual/CrossPlatformDebugging

Steps to reproduce
1-Launch VS 2015 and Open CrossPlatformDebugging.sln
2-Set TVoS as startup Project
3-Deploy the app on TVoS physical device
4-Set Breakpoint on SimpleBreakPoint.cs on line number 7 and follow the instruction given on the deployed app for Simple breakpoint and Observe

Actual
-TVoS applcation is getting crashed when breakpoint is getting hit on SampleApp

Expected
-Application should not crash and Breakpoint should be hit 

ScreenCast link
-https://www.screencast.com/t/pWA11p6n

Application output gist
-https://gist.github.com/ganorkargaurav/1a3a98c8b65ec1f6e106ca9b47023937

Attached are the IDE logs




https://www.screencast.com/t/pWA11p6n
Comment 1 Joaquin Jares 2017-05-29 16:57:23 UTC
@Gaurav this looks like an iOS bug. Does the app crash if started directly in the device, too? (meaning, once the app is deployed, start to open it in the device normally, like any other app).
Comment 2 Gaurav Ganorkar 2017-06-07 14:58:51 UTC
@Joaquin,

No app doesn't crashes directly. The moment the breakpoints getting hit then only app is Crashing.

This issue is again observed even on Simulator for the version given below

Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 d15svc
Version 15.2 (26430.55) d15svc d15svc PR
VisualStudio.15.int.d15svc/15.2.0+26430.55.d15svc
Microsoft .NET Framework
Version 4.6.01586

Xamarin   4.5.0.486 (fec6f88)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS and Xamarin.Android.

Xamarin.Android SDK   7.3.1.2 (9dbc4c5)
Xamarin.Android Reference Assemblies and MSBuild support.

Xamarin.iOS and Xamarin.Mac SDK   10.10.0.37 (ad35de4)
Xamarin.iOS and Xamarin.Mac Reference Assemblies and MSBuild support.
Comment 3 Gaurav Ganorkar 2017-06-07 15:02:01 UTC
Created attachment 22751 [details]
Attached build output and IDE logs
Comment 4 Gaurav Ganorkar 2017-06-07 15:02:53 UTC
Changing the status back to NEW.
Comment 5 Emanuel 2017-06-08 16:58:31 UTC
I couldn't reproduce this issue with latest 15.3 bits (4.6.0.233)
Comment 6 Neha Kharbade 2017-07-21 06:55:24 UTC
Verified on the latest build its not reproducible now.
Might be the problem was with the samples.

Verified on the latest smoke test build
Microsoft Visual Studio Enterprise 2015
Version 14.0.25431.01 Update 3
Microsoft .NET Framework
Version 4.6.01586

Installed Version: Enterprise

Xamarin   4.6.0.293 (fb12b35)
Xamarin.Android   7.4.0.17 (ebbee99)
Xamarin.iOS   10.12.0.14 (bf350ba)