Bug 55659 - [System.Array] System.MissingMethodException: Method 'System.Array.Reverse' not found
Summary: [System.Array] System.MissingMethodException: Method 'System.Array.Reverse' n...
Status: RESOLVED FEATURE
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: System ()
Version: 5.0 (2017-02)
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Marek Safar
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-04-26 20:21 UTC by Vincent Dondain [MSFT]
Modified: 2017-07-27 12:25 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FEATURE

Description Vincent Dondain [MSFT] 2017-04-26 20:21:37 UTC
Here's the error: https://gist.github.com/VincentDondain/20279878d83dfe61e017376f30dd7ab9#file-gistfile1-txt-L1059

I'm using XI Version: 10.11.0.124 and Mono 5.0.0.78 (2017-02/ba317ed).

The mono version used on the bots to build this XI was Mono version 5.2.0.7 (master/bb9c915 Tue Apr 4 16:11:03 EDT 2017)
Comment 1 Marek Safar 2017-04-27 08:20:10 UTC
This is expected you are running version 5.2 on 5.0 without using stable API. Use msbuild to build your project or pass -sdk to mcs
Comment 2 Andy 2017-06-01 14:41:07 UTC
I am getting this issue in Xamarin.iOS 10.11.1.60 using MSBuild.

Visual Studio Community 2017 for Mac
Version 7.0.1 (build 24)
Installation UUID: 80b8f93e-f9ea-42b6-9ca5-f0bf2935d27e
Runtime:
	Mono 5.0.1.1 (2017-02/5077205) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 500010001

NuGet
Version: 4.0.0.2323

.NET Core
Runtime: /usr/local/share/dotnet/dotnet
SDK: /usr/local/share/dotnet/sdk/1.0.3/Sdks
MSBuild SDKs: /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/5.0.1/lib/mono/msbuild/15.0/bin/Sdks

Xamarin.Profiler
'/Applications/Xamarin Profiler.app' not found

Xamarin.Android
Version: 7.3.1.2 (Visual Studio Community)
Android SDK: /Users/andymartin/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3   (API level 10)
		4.0.3 (API level 15)
		4.3   (API level 18)
		4.4   (API level 19)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)
		7.0   (API level 24)
		7.1   (API level 25)

SDK Tools Version: 25.2.5
SDK Platform Tools Version: 25.0.6
SDK Build Tools Version: 25.0.3

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_92"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_92-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.92-b14, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

Apple Developer Tools
Xcode 8.3.2 (12175)
Build 8E2002

Xamarin.iOS
Version: 10.11.1.60 (Visual Studio Community)
Hash: c199c9f2
Branch: master
Build date: 2017-06-01 05:49:01-0400

Xamarin.Mac
Version: 3.4.0.36 (Visual Studio Community)

Xamarin Inspector
Version: 1.2.2
Hash: b71b035
Branch: d15-1
Build date: Fri, 21 Apr 2017 17:57:12 GMT

Build Information
Release ID: 700010024
Git revision: 7ab1ca2ced6f584e56b7a0d4d321d00775cd95c9
Build date: 2017-05-19 05:44:51-04
Xamarin addins: 08d17158f3365beee5e60f67999e607cce4b3f93
Build lane: monodevelop-lion-d15-2

Operating System
Mac OS X 10.12.5
Darwin 16.6.0 Darwin Kernel Version 16.6.0
    Fri Apr 14 16:21:16 PDT 2017
    root:xnu-3789.60.24~6/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 3 Andy 2017-06-02 20:36:27 UTC
Should I open a new bug report? Still happening in Xamarin.iOS 10.11.1.74
Comment 4 Andy 2017-06-02 20:54:56 UTC
Actually, I think I found the culprit. The latest version requires an alpha update in Xamarin to Mono.
Comment 5 mikerkirk 2017-07-20 06:08:40 UTC
It's still happening, so what's the workaround? When will it be fixed?
Comment 6 Marek Safar 2017-07-27 12:25:44 UTC
What is still happening, same stack trace? What version are you on?