Bug 55110 - Stall when running app on device
Summary: Stall when running app on device
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 54680
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Tools ()
Version: XI 10.8 (d15-1)
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-04-12 17:33 UTC by Stefan Reinhard
Modified: 2017-04-12 18:38 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 54680

Description Stefan Reinhard 2017-04-12 17:33:42 UTC
Since updating to Xamarin.iOS 10.8, I cannot build and run my app on a device anymore. Deployment just randomly stucks at some point:

...some thousand previous percentage reports here..
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete: 22%
 CopyingFile - PercentComplete:

A couple of other people reported the same issue in the forum:

https://forums.xamarin.com/discussion/92807/anyone-else-having-issue-with-a-stalling-install

As reported in this thread, a workaround is to copy the mtouch argument and pasting them in Terminal. However, this not a real workaround since we can't attach the debugger this way.

The issue is reproducible with a fresh Xamarin install on new Mac.

Newly created Xamarin.iOS projects do not have the same problem.
Comment 1 Sebastien Pouliot 2017-04-12 18:38:02 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 54680 ***