Bug 54983 - Right-hand debug/error indicators not cleared
Summary: Right-hand debug/error indicators not cleared
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: 6.3 (15.1)
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Future Cycle (TBD)
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-04-10 18:58 UTC by Rod Barnes
Modified: 2017-04-25 13:37 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot of XS showing non-cleared indicators (215.23 KB, image/png)
2017-04-10 18:58 UTC, Rod Barnes
Details
IDE Log from 2017-04-11 (216.24 KB, text/plain)
2017-04-18 14:02 UTC, Rod Barnes
Details
Screen shot showing current state associated with IDE log (269.47 KB, image/png)
2017-04-20 21:50 UTC, Rod Barnes
Details
IDE log (831.90 KB, text/plain)
2017-04-20 21:51 UTC, Rod Barnes
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Rod Barnes 2017-04-10 18:58:49 UTC
Created attachment 21408 [details]
Screenshot of XS showing non-cleared indicators

Refer to the attached image.  This was after multiple successful "Build All", "Rebuild All", and "Clean All" operations.  It appears to be accumulating each debug/error indicator.  Closing and re-opening the solution cleared the indicators.
Comment 1 Jason Imison 2017-04-18 13:11:28 UTC
I can't seem to reproduce this bug. If possible, could you attach the IDE logs from the time that this happened?

Look in Help -> Open Log Directory menu. Thanks!
Comment 2 Rod Barnes 2017-04-18 14:02:57 UTC
Created attachment 21594 [details]
IDE Log from 2017-04-11
Comment 3 Rod Barnes 2017-04-18 14:04:25 UTC
Unfortunately, this was the oldest log available but doesn't go back to that date.  (Maybe they are purged after a certain period?)  However, I've seen this happen multiple times so next time I observe it I'll obtain the log and attach it to this case.
Comment 4 Rod Barnes 2017-04-20 21:50:24 UTC
Created attachment 21668 [details]
Screen shot showing current state associated with IDE log
Comment 5 Rod Barnes 2017-04-20 21:51:11 UTC
Created attachment 21669 [details]
IDE log
Comment 6 Rod Barnes 2017-04-20 21:52:00 UTC
I have added a new IDE log and associated screen shot.
Comment 7 Lluis Sanchez 2017-04-21 08:11:46 UTC
Reopening.
Comment 8 Jason Imison 2017-04-24 11:20:32 UTC
@Rod? Do you use an external monitor? See https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=55145
Comment 9 Rod Barnes 2017-04-24 13:21:13 UTC
Yes.  I have two external monitors and, generally, XS is opened and running on one of them rather than on the laptop display.
Comment 10 Jason Imison 2017-04-24 13:24:25 UTC
According to this comment https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=55036#c1, it's been fixed in 15.2, but I don't have an external display to verify.
Comment 11 Rod Barnes 2017-04-24 14:39:50 UTC
Based upon the info in that link, I'll try resizing my screen next time this appears and see if it goes away as described there.
Comment 12 Olivier butler 2017-04-24 15:12:25 UTC
I confirm the bug, with the followings:

- resizing the windows ONLY by changing the height cleans the right bar.
- I'm using a macbook air 13'' early 2015 with Intel HD Graphics 6000 1536 Mo
- I DON'T have an external display.
Comment 13 Mike Krüger 2017-04-25 08:30:24 UTC
Which IDE version ?
Comment 14 Lluis Sanchez 2017-04-25 08:44:50 UTC
XS 6.3, according to the log.
Comment 15 Mike Krüger 2017-04-25 13:37:03 UTC
It's fixed in the 15.2 branch.