Bug 54958 - error : File not found: /Users/vagrant/git/iOS/Resources/Images.xcassets/Sample.imageset/Sample~iphone.pdf
Summary: error : File not found: /Users/vagrant/git/iOS/Resources/Images.xcassets/Samp...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 10.8 (d15-1)
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- blocker
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-04-10 13:39 UTC by jillburg7
Modified: 2017-07-04 09:41 UTC (History)
3 users (show)

Tags: 15.1I
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description jillburg7 2017-04-10 13:39:05 UTC
# Steps to reproduce
1. Create a Image Set in the Image.xcassets.
2. Use a .pdf file as the Universal vector image for all device sizes.
3. Build the solution.

# Expected behavior
No errors.

# Actual behavior
Error for Xamarin.iOS project:
error : File not found: /Users/vagrant/git/iOS/Resources/Images.xcassets/Sample.imageset/Sample~iphone.pdf

# Supplemental info (logs, images, videos)
Error occurs on Xamarin.iOS 10.6 and 10.8. Had to downgrade back to 10.4. Now Bitrise.io has the iOS 10.8 stack so all of my builds are failing. 

Using a .pdf file as the Universal vector image for all device sizes. If I create a duplicate of this .pdf, rename it to be the file that is "not found", and then add it to the project as the iPhone vector image & rebuild again, then a different image set will result in the same error. I tried to resolved the errors with 4 of the image sets, but there are too many in my project for this to be a reasonable workaround.

# Test environment (full version information)
=== Xamarin Studio Professional ===

Version 6.3 (build 863)
Installation UUID: 9bfa3266-a2e0-4510-8ad3-9dd978381a36
Runtime:
	Mono 4.8.0 (mono-4.8.0-branch/9d74414) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 408000524

=== NuGet ===

Version: 3.5.0.0

=== Xamarin.Profiler ===

Version: 1.4.0
Location: /Applications/Xamarin Profiler.app/Contents/MacOS/Xamarin Profiler

=== Xamarin Inspector ===

Version: 1.2.1
Hash: 0ea0a12
Branch: d15-1
Build date: Thu, 06 Apr 2017 20:24:44 GMT

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 8.3.1 (12170)
Build 8E1000a

=== Xamarin.Mac ===

Version: 3.2.0.175 (Visual Studio Professional)

=== Xamarin.Android ===

Version: 7.2.0.7 (Visual Studio Professional)
Android SDK: /Users/jill.burgess/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		4.0.3 (API level 15)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)
		7.0   (API level 24)
		7.1   (API level 25)

SDK Tools Version: 25.2.5
SDK Platform Tools Version: 25.0.4
SDK Build Tools Version: 25.0.2

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_45"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_45-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.45-b02, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

=== Xamarin.iOS ===

Version: 10.8.0.175 (d15-1: a04678c2) (Visual Studio Professional)

=== Build Information ===

Release ID: 603000863
Git revision: a2163670efe259c85cd8f335d95b175068fbbe2a
Build date: 2017-04-03 14:33:15-04
Xamarin addins: 2045d688ea1420e0381b473360ca62a763eb7d04
Build lane: monodevelop-lion-d15-1

=== Operating System ===

Mac OS X 10.12.3
Darwin 24642-mbpr.local 16.4.0 Darwin Kernel Version 16.4.0
    Thu Dec 22 22:53:21 PST 2016
    root:xnu-3789.41.3~3/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Timothy Risi 2017-04-10 22:47:13 UTC
Hi,

Can you provide a small sample to reproduce the issue?  I followed the steps provided in a new project on the current stable branch and was able to build the project successfully with no errors.

My environment info:

Xamarin Studio Enterprise
Version 6.3 (build 863)
Installation UUID: 867dab2a-5981-4fcb-a66d-6f0df3f97a4a
Runtime:
	Mono 4.8.0 (mono-4.8.0-branch/9d74414) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 408000524

NuGet
Version: 3.5.0.0

Xamarin.Profiler
Version: 1.4.0
Location: /Applications/Xamarin Profiler.app/Contents/MacOS/Xamarin Profiler

Xamarin.Android
Version: 7.2.0.7 (Visual Studio Enterprise)
Android SDK: /Users/Tim/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		4.0.3 (API level 15)
		4.4   (API level 19)
		5.0   (API level 21)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)
		7.0   (API level 24)

SDK Tools Version: 25.1.7
SDK Platform Tools Version: 24.0.2
SDK Build Tools Version: 23.0.2

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_121"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_121-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.121-b13, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

Apple Developer Tools
Xcode 8.3.1 (12170)
Build 8E1000a

Xamarin.Mac
Version: 3.2.0.175 (Visual Studio Enterprise)

Xamarin Inspector
Version: 1.2.1
Hash: 0ea0a12
Branch: d15-1
Build date: Thu, 06 Apr 2017 20:24:44 GMT

Xamarin.iOS
Version: 10.8.0.175 (Visual Studio Enterprise)
Hash: a04678c2
Branch: d15-1
Build date: 2017-03-28 14:05:38-0400

Build Information
Release ID: 603000863
Git revision: a2163670efe259c85cd8f335d95b175068fbbe2a
Build date: 2017-04-03 14:33:15-04
Xamarin addins: 2045d688ea1420e0381b473360ca62a763eb7d04
Build lane: monodevelop-lion-d15-1

Operating System
Mac OS X 10.12.4
Darwin Tims-MBP.local 16.5.0 Darwin Kernel Version 16.5.0
    Fri Mar  3 16:45:33 PST 2017
    root:xnu-3789.51.2~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 jillburg7 2017-04-11 13:04:33 UTC
Just solved the problem... Looks like with iOS 10.8 update you can no longer have your Image.xcassets located within the Resources folder of the iOS project.